Početna Gradske teme Počela izgradnja bazena u Futogu

Počela izgradnja bazena u Futogu

0

Grad Novi Sad je lane, u skladu sa urbanističko-planskom dokumentacijom, započeo aktivnosti u okviru sportskog kompleksa u Futogu, radnici uveliko iskopavaju bazen koji će se nalaziti u njegovom sklopu.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije potvrdili su da je, na osnovu sredstava predviđenih programom uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu, 21.februara, u postupku javne nabavke zaključen ugovor za izgradnju sa izradom tehničke dokumentacije sportskog kompleksa u Futogu, čija vrednost je 1.749.600.000 dinara, a rok za završetak 630 dana.

Planom detaljne regulacije Sportskog kompleksa u Futogu je obuhvaćen njegov istočni deo, između ulica Proleterske i Fruškogorske, na površini od oko 3,34 hektara. Deo sportskog centra delom je već izgrađen, izgradnjom sportske dvorane i uređenjem njenog neposrednog okruženja (kolski prilazi i parking).

Kako su objasnili iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sadržaje sportskog kompleksa u Futogu činiće zatvoreni olimpijski bazen 50 puta 25 metara i zatvoreni mali, odnosno dečji bazen 25 puta 7 metara, otvoreni sportski tereni i to dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, dečja igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta, što podrazumeva vodovodnu i kanalizacionu mrežu, saobraćajnice, pešačke staze, parkinge za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo…

Investicija će biti realizovana po principu „dizajn end bild“ (ključ u ruke). Prva faza podrazumeva izradu idejnog rešenja sa studijom izvodljivosti, a druga izradu projekta za građevinsku dozvolu i za izvođenje i izgradnju. Tokom 2021. godine izrađeno je idejno rešenje sa studijom izvodljivosti Sportskog kompleksa u Futogu, čija je vrednost 8,4 miliona dinara. U toku je ishodovanje lokacijskih uslova. Kako su objasnili iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, prilikom odluke da Futog dobije moderan sportski kompleks urađena je detaljna analiza i sagledane su potrebe građana, a pri tom se vodilo računa o obezbeđivanju jednakog kvaliteta života u gradu i prigradskim mestima.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay