Početna Gradske teme Počeli radovi na izgradnji saobraćajnih površina na Novom naselju

Počeli radovi na izgradnji saobraćajnih površina na Novom naselju

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković i v.d. direktora Zavoda za izgradnju grada Dejan Mandić prisustvovali su danas početku radova na izgradnji saobraćajnih površina i semaforizaciji pešačkog prelaza na Bulevaru Slobodana Jovanovića (kod Doma zdravlja).

Stojković i Mandić su rekli da se semafor postavlja na osnovu zahteva stanovnika ovog dela Novog naselja. Kako je rečeno prilikom obilaska gradilišta, na pešačkom prelazu biće postavljena moderna semaforska oprema, odnosno tri semaforska stuba, pešački taster, displej koji će odbrojavati vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaj namenjen slepim i slabovidim licima.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Gradski čelnici su naveli da će biti zadržana postojeća širina pešačkog prelaza, a biće dodat i obostrani biciklistički prelaz širine dva metra koji do sada nije postojao na ovoj lokaciji.
Navedeno je i da će za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica u zoni raskrsnice biti postavljena ploča upozorenja i ploča vodilja.

Projektom je predviđeno i rušenje sredine kolovoza Bulevara Slobodana Jovanovića radi postavljanja razdelnog ostrva širine 1,5 metara i dužine oko 142,25 metara, koje se nadovezuje na već postojeće ostrvo, a prostiraće se od raskrsnice sa Bulevarom Jovana Dučića do Ulice Branislava Borote.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Tek što su zvaničnici otišli, Vodovod je saopštio da se desila havarija upravo na ovoj lokaciji. “Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 14 sati biti deo Bulevara Slobodana Jovanovića (od Ulice Branislava Borote do Ulice vladike Ćirića), a postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena na okolne ulice”, stoji u saopštenju ovog preduzeća.
Radove na postavljanju semafora izvodi “Invest-inženjering”, a podizvođač je JKP “Put”. Vrednost radova je 5.824.357 dinara i rok za završetak 50 kalendarskih dana.

Autor i foto: 021.rs