Početna Gradske teme Počeli radovi u centru Novog Sada

Počeli radovi u centru Novog Sada

0

Da se Novi Sad sve više razvija primetno je i kroz infrastrukturne projekte. Radi se kako na periferiji, tako i u centru, gde su juče počeli radovi. Naredne dve nedelje vozači bi trebalo da izbegavaju Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejsku ulicu.

Centar grada preplavila je mehanizacija zbog radova na kanalizacionoj mreži i to na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice. Stoga je deo desne trake na Bulevaru Mihajla Pupina zatvoren i vozila se usmeraju u levu traku sve do Jevrejske ulice, iz koje će opet skretanje levo prema Uspenskoj ulici biti moguće samo iz jedne trake.

Preporuka vozačima je da u naredne dve nedelje izbegavaju taj deo Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejsku i Uspensku ulicu. Onima koji koriste gradski prevoz informacija da stajalište ispred SNP-a neće biti u funkciji, dok se stajalište ispred Bazara izmešta kod bioskopa “Arena”.

Ubuduće nećemo morati da pazimo kako hodamo od SNP-a do Trga slobode jer se menja podloga, i umesto mermernih predviđene su granitne i behaton ploče. Osim toga, taj deo krasiće i urbani mobilijar, fontana, kao i nova javna i dekorativna rasveta. Radovi na pruzi koja prolazi kroz Novi Sad izvode se punom parom.

Završeni su između ostalog, nadvožnjaci kod Venizelosove i u Temerinskoj ulici, gde je saobraćaj nakon četiri meseca uspostavljen prethodnog vikenda. Zatim, pothodnici na Salajci; jedan u Karađorđevoj ulici je izgrađen, dok se na drugom uz vreme kao naručeno izvode radovi u ulici Radoja Domanovića.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay