Početna Gradske teme Počinju prijave za Festival uličnih svirača

Počinju prijave za Festival uličnih svirača

0

Sedamnaesti Festival uličnih svirača raspisao je konkurs namenjen umetnicima koji žele da učestvuju u ovogodišnjem programu od 1. do 3. septembra.

Prijave za konkurs potrebno je da se pošalju najkasnije do 1. juna. Rezultati konkursa biće obelodanjeni 1. jula na sajtu Festivala uličnih svirača i u sredstvima javnog informisanja. Uz prijavu na konkurs, neophodno je priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji (minimum jedan megabajt), kao i tehnički zadovoljavajući video-snimak nastupa s kojim se konkuriše (s “Jutjuba” i sličnih onlajn-platformi). Osim navedenog, potrebno je poslati kratku biografiju (do 3.000 karaktera) učesnika, grupe ili trupe.

Svi umetnici koji budu izabrani za učešće na Festivalu biće lično obavešteni. Poziv je upućen pojedincima, sastavima i trupama koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici.

Festival uličnih svirača održaće se u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Verujući da grad čine ljudi i da zajedno možemo da transformišemo gradske prostore, i ove godine nastavlja se prošlogodišnja inicijativa za revitalizaciju podgrađa Petrovaradinske tvrđave. Tako učešće na Festivalu uličnih svirača dobija i novi plemeniti smisao oživljavanja Gradića kao geografsko-kulturnog preseka onoga što je Novi Sad bio nekada i onoga što bi mogao biti.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay