Početna Gradske teme Degustacija hrvatskih vina u Novom Sadu

Degustacija hrvatskih vina u Novom Sadu

0

U Banket sali hotela “Park”, juče u 18 časova, u organizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore, održana je prva novosadska Godišnja degustacija hrvatskih vina.

Uz laganu muziku i delikatese brojnih hrvatskih regija, prisutni ljubitelji ‘omiljenog pića i bogova i ljudi’ uživali su degustirajući produkte 12 čuvenih vinarija – vinarije “Zlatan otok”, “Vina Matošević”, “Kutjevo”, “Vina Belje”, “Iločki podrumi”, “Veralda”, “Orahovica”, “Erdutski vinogradi”, “Kronos”, “Feravino”, “Dingač” i “Podrumi Kolar”.

Ambasador Republike Hrvatske u Srbiji, NJ. E. Gordan Markotić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je nakon Beograda i u Novom Sadu upriličeno predstavljanje najboljih hrvatskih vina.

– Budući da je ovo prva ovakva manifestacija u Novom Sadu, nadam se da će postati i tradicionalna, te da će ovdašnji ljudi svake godine biti u prilici da kroz vino, pršut, tartufe i testeninu osete pravi ukus Hrvatske – rekao je Markotić prethodno pozdravivši sve prisutne.

Nakon kratkog izlaganja našeg čuvenog somelijera Igora Lukovića, prisutni su nastavili da nesmetano uživaju u hrani i piću do kasnih večernjih sati.

Autor: Marija Milošević
Foto: Mladen Brcan