Početna Gradske teme Pokrajina ove godine izdvojila 900 miliona dinara za podršku privredi, turizmu i...

Pokrajina ove godine izdvojila 900 miliona dinara za podršku privredi, turizmu i socijalnom preduzetništvu

0

U prethodne tri godine, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 180 miliona dinara za podršku preduzećima kojima upravljaju žene, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. Ove godine za podršku privredi, turizmu i socijalnom preduzetništvu pokrajina je izdvojila 900 miliona dinara.

Krajem godine analiziraju se aktivnosti pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u oblasti rodne ravnopravnosti i rezultati su za ovu godinu zadovoljavajući, kažu iz tog sekretarijata.

“Mi smo ponosni što je ovogodišnja analiza pokazala da su mere dobro koncipirane da korisnice jesu zadovoljne tim merama i da preko 40 posto od ukupnih korisnika naših sredstava jesu žene”, ističe pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Kao dodatni vid unapređenja podrške rodnoj ravnopravnosti resorni sekretar najavljuje veću pomoć osetljivim grupama žena.

“Još veća podrška ženama Romkinjama koje bi želele da se bave preduzetništvom, kao posebno ranjiva kategorija, i, naravno, ukoliko to budžetski okviri budu dozvoljavali, da to bude još veći iznos sredstava nego što je to bilo do sada”, dodao je Ivanišević.

Rezultati analize, koju je uradila agencija ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost, predstavljeni su u Privrednoj komori Vojvodine.

Izvor: rtv.rs/Nataša Anđelić
Foto: Ilustracija/Pixabay