Početna Kultura Izložba slika polaznika škole slikanja “Odsjaji dunavskih obala” otvorena u KCNS

Izložba slika polaznika škole slikanja “Odsjaji dunavskih obala” otvorena u KCNS

0

U klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada otvorena je izložba “Odsjaji dunavskih obala”.

Izložbu čine slike polaznika škole slikanja na kamenu Biljane Vukalović Ristić, a zastupljeni su radovi umetnika iz Osijeka, Novog Sada, Temerina, Šida i Kucure: Ane Karlović, Valerije Ember, Vesne Robotić, Danice Mihaljević, Dobrice Srdića, Dragane Panaotović, Gordane Jovanović, Milane Stojaković, Milice Radoičić, Miljane Žarkovački, Nevenke Ćesarov, Radmile Radoičić i Tanje Srdić.

Škola slikanja na kamenu slikarke i pesnikinje Biljane Ristić postoji već sedam godina i broji dvadesetak polaznika različitog uzrasta, zanimanja, interesovanja, a sve ih povezuje ljubav prema slikarstvu i želja za savladavanjem nove i zanimljive slikarske tehnike. Stručno vođstvo i ruka profesionalca Biljane Vukalović Ristić pomaže im u savladavanju svih izazova na tom umetničkom putu. Radionice su besplatne i održavaju se jednom mesečno u Kulturnom centru Novog Sada.

Izložba “Odsjaji dunavskih obala” donosi radove inspirisane Dunavom i dunavskim obalama, a recenzetkinja ove izložbe, profesorka Svetlana Gradinac, ističe: “Polaznici slikarske škole Biljane Ristić zagledani su u prirodu, u planinske vrhove, tu je poljsko cveće koje samo što ne zamiriše, tu je reka Dunav sa svojim obalama, građevine koje odolevaju zubu vremena, oblaci i nebo kojim je granica samo površina kamena na kojem se crta.”

Za sve posetioce izložba će biti otvorena do 11. decembra tekuće godine.

Izvor: rtv.rs
Foto: Kulturni centar Novog Sada