Početna Gradske teme Pola milijarde dinara Novi Sad plaća zbog odšteta za ujede pasa lutalica...

Pola milijarde dinara Novi Sad plaća zbog odšteta za ujede pasa lutalica od kojih su većina lažirani!?

?????????????????????

Prema informacijama koje je radio 021 dobio iz Gradskog javnog pravobranilaštva, ukupna vrednost svih tužbi u parničnim postupcima protiv Grada je preko 880 miliona dinara, a Grad je na tužbe isplatio preko pola milijarde dinara – tačnije 574.642.452 dinara.
Vršilac funkcije Gradskog pravobranioca Lidija Jaramaz – Lisica kaže da građani najčešće podnose tužbe za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica, upada u rupe, upada u šahtove i slivnike, kao i za naknadu za eksproprijaciju.

Kako NSHronika.rs saznaje – većina od ovih “slučajeva” je “fejk”, tj. reč je o “lažnim ujedima”.
Nažalost postoje advokati koji su specijalizovali za ovo. Postupak je sledeći – uzimaju čeljusti mrtvog psa i ‘ujedaju’ njima sebe za nogu na primer, potom odlaze kod lekara, dobijaju napismeno da je u pitanju ujed psa, sa svedocima potvrde da je reč o lutalici… Odštete se kreću između 300.000 i 500.000 dinara! To je nečija godišnja plata… A postoje ‘žrtve’ koje i po nekoliko puta godišnje podnose tužbe po ovoj osnovi…“, kaže naš izvor i zaključuje:
Kada bi gradu uložio samo deseti deo ovog novca za kvalitetne azile za pse lutalice – ovaj problem bi se rešio na zadovoljstvo i sirotih pasa a i gradskog budžeta!”

Autor: NsHronika.rs