Početna Gradske teme Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Ponovo odloženo suđenje za otmicu Gorana Cvijetića

Glavni pretres povodom otmice Gorana Cvijetića (43) u Novom Sadu 2017. godine juče je ponovo odložen u Višem sudu.

Nakon odlaganja prethodnog ročišta, ovog puta je suđenje odloženo zbog toga što je jedan od petorice okrivljenih, Dalibor Bogdanović Boća (44) pre nedelju dana ranjen u eksploziji svog automobila, piše Dnevnik.

Prošli put je odloženo jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, sada suspendovanog beogradskog policajca Vladice Rakića (37), radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao pomenuti događaj. Posle toga, sud je angažovao branioca po službenoj dužnosti, koji je juče razrešen jer je optuženi angažovao novog advokata.

Ročište je odloženo za 24. septembar.

Petorici se sudi po optužnici za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 22. maja 2017. godine u ulici Kornelija Stankovića. Pored Bogdanovića, za otmicu su osumnjičeni i Goran Kovačević zvani Goranac (46), Nenad Stević (41), Vladica Rakić (38) i Božidar Bosnić (53).

Oni su tvrdili da su izveli Cvijetićevo “građansko hapšenje” kako bi ga predali policiji. Sumnjali su da je on umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay