Početna Gradske teme Porodica sa Telepa prinudno iseljena iz kuće u šest ujutru

Porodica sa Telepa prinudno iseljena iz kuće u šest ujutru

Verica Vajdić i njen sin Nikola prinudno su rano jutros, bez najave, iseljeni i svojih stanova u Ulici Koste Abraševića, na Telepu.

Imovina o kojoj je reč odnedavno je predmet sudskog spora između Veričinog sina Nikole i njenog bivšeg muža Zorana Jovanovića. Dok Jovanović tvrdi da mu, zbog poništenja ugovora o poklonu, sklopljenim sa sinom, pripadaju potkrovlje, prvi sprat i prizemlje kuće u kojoj su svi vlasnici u susvojini, Verica Vajdić tvrdi da njen bivši muž potražuje imovinu koja mu je isplaćena i koja mu ne pripada. O tome će sud odlučivati 12. jula.

Do sada su izvršitelji, zajedno sa policijom, dva puta pokušali da isele porodicu, a oba puta to je prošlo neuspešno zahvaljujući intervenciji aktivista Združene akcije “Krov nad glavom”. Prošlog puta je bilo pokušaja razvaljivanja vrata, ali neuspešnih.

Verica Vajdić tada je tvrdila da su se izvršitelji pojavili na iseljenju bez validne dokumentacije.

Ovog puta, policija se u ulici postavila već oko četiri sata ujutru. Sekirom su razvaljena ulazna vrata dva sata kasnije, a Verici je rečeno da uzme lične stvari iz stana na prizemlju i izađe.

“Pitala sam policiju zbog čega ja moram da izlazim kad je stan u koji su upali moj, nije uopšte predmet spora, već je reč o stanu iznad. Rekli su mi da moj bivši suprug ima pravo i moj stan da uzme jer je reč o idealnim delovima zgrade, što nema mnogo smisla. Sin je otišao u stanicu jer mu je rečeno da će tamo dobiti ključeve od stana, ali da će ih dobiti i moj bivši suprug. Njemu danas ističe zabrana prilaska koju je dobio jer je fizički nasrnuo na mene, naočigled kamera koje su sve snimile”, navodi za 021 Verica Vajdić.

Mihajlo Nikolić iz ZA “Krov nad glavom” kaže za 021 da su pomoćnici izvršitelja zamenili brave, a da je asistiralo najmanje dvadesetak policajaca.

“Neki su bili novi regruti iz drugih mesta, nisu imali pločicu s imenom. Policija je rekla Verici da će njen bivši suprug moći slobodno da se useli, te da bi to moglo da dovede do nekih nasilnih situacija, što je nečuveno. Gde su bili kad je dobijala preteća pisma, kad je napadnuta, kad su napadali našu inicijativu? Ovaj stan iz kog su je izbacili nije deo postupka i drugi stanari nisu dirani – to znači da bi neko slobodno mogao da uđe i iseli mene iz mog stana zbog tuđeg spora u zgradi”, smatra Nikolić.

Više o ovom postupku, stavovima bivšeg supruga i Verice, kao i prethodnim pokušajima iseljenja, čitajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pexels