Početna Gradske teme Poskupeo taksi u Novom Sadu: Pogledajte koliko ćete plaćati od 1. decembra

Poskupeo taksi u Novom Sadu: Pogledajte koliko ćete plaćati od 1. decembra

0

Gradsko veće odobrilo je poskupljenje taksija u Novom Sadu za oko 10 odsto od 1. decembra.

Prema novom cenovniku, start će umesto 120 koštati 140 dinara, dok će cena kilometra, u zavisnosti od tarife, biti veća za šest do 12 dinara.

Tako sada kilometar u prvoj, dnevnoj tarifi iznosi 65 dinara, u noćnoj 78, a u vangradskoj vožnji i za vreme praznika prevoz se naplaćuje 110 dinara po kilometru.

Promenjena je i cena po čekanju na sat i sada iznosi 850 umesto 700 dinara. Lični prtljag teži od osam kilograma se i dalje naplaćuje 50 dinara, kao i proteklih godina.

Ovo poskupljenje taksija je usledilo tačno godinu dana od prethodnog, a povećanje cena je otprilike na istom niovu od oko deset odsto. Čini se da je Gradsko veće korekciju dozvolilo u iznosu koji bi trebalo da pomogne taksistima nakon poslednjeg rasta cena goriva, ali da time ne preopterete novčanike građana.

Ovo je treće poskupljenje taksija za tri godine, dok su pre toga godinama cene kilometra i starta bile nepromenjene. Cene taksi prevoza su prethodno menjane novembra 2020. i jula 2018. godine kada su povećane za nekoliko dinara. Cene starta su bile usklađene početkom 2017, a poslednje poskupljenje pre toga bilo je 2012.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay