Početna Gradske teme Potpisan protokol o saradnji udruženja građana “Prizma autizma” i JKP “Gradsko zelenilo”

Potpisan protokol o saradnji udruženja građana “Prizma autizma” i JKP “Gradsko zelenilo”

0

unnamed (11)

JKP „Gradsko zelenilo“, pored brige o podizanju i održavanju zelenih površina u Novom Sadu, poznato je i kao društveno odgovorno preduzeće. Naše preduzeće nastavlja da pomaže onima kojima je pomoć neophodna. To je bio razlog što se „Gradsko zelenilo“ uključilo u projekat Udruženja građana „Prizma Autizma“, koje čine roditelji dece obolele od ove bolesti. Protokol o saradnji potpisali su predsednica Upravnog odbora Udruženja Zorica Šurlan i direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović. Zorica Šurlan se zahvalila „Gradskom zelenilu“ na tome što je prepoznalo projekat koji predstavlja radnu terapiju za stariju decu i odrasle obolele od autizma i što je pružilo punu podršku Udruženju. Protokolom o saradnji predviđeno je da deca sa autizmom u grupama od po šestoro dva puta nedeljno dolaze u rasadnik našeg preduzeća u kojem će se, uz pomoć terapeuta i inženjera „Gradskog zelenila“, sprovoditi njihova radna terapija. Ovo će praktično biti osposobljavanje te dece za određene poslove u skladu sa njihovim mogućnostima. Predsednica UG „Prizma autizma“ Zorica Šurlan najavila je i humanitarne koncerte koje će ovo udruženje u narednom periodu održati na Štrandu. Na kraju izlaganja ona je čestitala „Gradskom zelenilu“ na Oktobarskoj nagradi.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović, zahvaljujući se na čestitkama, obećao je svu potrebnu pomoć projektu UG „Prizma autizma“, što sem radne terapije podrazumeva i ozelenjavanje dvorišta kuće na Tatarskom brdu koju je od Grada dobila na korišćenje ŠOSO „Milan Petrović“, a koju će u određenim terminima za terapije dece obolele od autizma koristiti i UG „Prizma Autizma“. Direktor Bogdanović je na konferenciji za novinare podsetio na rezultate akcije „Humani ponedeljak“, kako ove, tako i prošle godine, kao i na sve ostale humanitarne aktivnosti „Gradskog zelenila“, od kojih se ni jedna ne finansira iz budžetskih sredstava.

unnamed (10)

Konferenciji za novinare prisustvovala je i direktorka ŠOSO „Milan Petrović“ Slavica Marković, kojoj je Aleksandar Bogdanović uručio simboličan ček sa pomoći koja je sakupljena tokom manifestacije „Štrand fest“, 3. i 4. oktobra. Reč je o sumi od 161.900 dinara koja je bila dovoljna za nabavku indukcione mreže za decu oštećenog sluha, koja pohađaju ŠOSO „Milan Petrović“. Direktor „Gradskog zelenila“ Aleksandar Bogdanović istakao je da će novčani deo Oktobarske nagrade „Gradsko zelenilo“ usmeriti takođe ovoj školi za nabavku Ceragem aparata, koji je potreban za terapije deci oboleloj od cerebralne paralize, dok će se na inicijativu radnika našeg preduzeća izvesna suma novca uplatiti i Domu u Veterniku za decu ometenu u razvoju. Direktorka škole „Milan Petrović“ Slavica Marković i direktor „Gradskog zelenila“ Aleksandar Bogdanović obećali su da će Ceragem aparat biti dostupan i deci koja boluju od cerebralne paralize, a nisu učenici ove škole. Direktorka Slavica Marković istakla je da je Oktobarska nagrada Novog Sada stigla u prave ruke i iznela pohvale na račun humanitarnih aktivnosti „Gradskog zelenila“.

Autor: nshronika.rs