Početna Kultura Novosadska premijera filma “Panama”

Novosadska premijera filma “Panama”

0

unnamed

Debitantsko ostvarenje Pavla Vučkovića, dugo najavljivani film „Panama“, sinoć je predstavljen novosadskoj publici. Po gužvi u holu bioskopa Arena Cineplex, rekli bismo da se ovaj film čekao sa velikim nestrpljenjem. Ljubavni film sa elementima trilera i misterije  u prvi plan stavlja glavne glumce Maju i Jovana, kao simbol odnosa današnjih momaka i devojaka  u ovom digitalnom društvu. To je inače prvi debitantski igrani film iz Srbije kome je nakon više od 30 godina pošlo za rukom da bude prikazan na najuticajnijem i najprestižnijem svetskom filmskom festivalu u Kanu.

„Novosadjani su tokom Cinema City-ja mogli da vide verziju filma koja je prikazana u Kanu. Mi smo u medjuvremenu uradili još jednu verziju koja je sada finalna i malo brža od ove prve, koju ćete večeras imati prilike da vidite. Ovo je ipak malo komercijalnija verzija, namenjena bioskopskom prikazivanju.“– rekao je reditelj Vučković

unnamed (6)

Prvobitna ideja je bila da će ovo biti jedan ljubavni film, koja u stvari zbog svoje tematike u toku filma prelazi u triler.Priča prati tok jedne neobavezne veze koja postaje sve ozbiljnije, da bi na kraju prešla u opsesiju”, dodaje reditelj

Na pitanje zašto se film zove baš „Panama“, nije hteo da nam da konkretan odgovor, već je naglasio da to gledaoci mogu sami zaključiti na osnovu jednog preokreta u filmu.

Film prikazuje život mladih u Srbiji, posebno u Beogradu, a zbog specifičnosti I složenosti radnje predstavlja pravi izazov za publiku. Ovde nije reč o zvučnim glumačkim imenima, mada se glavni lik Jovan, kojeg glumi Slaven Došlo, nedavno predstavio publici u još nekoliko zapaženih naslova,  a jedan od njih je i film „Pored mene“. Ženski deo gledališta je nestrpljivo čekao u redu, da bi se fotografisao sa glavnim glumcem.

unnamed (3)

Na naše šaljivo pitanje, da li  je Jovan u stvari zaljubljen u  Maju, ali ne sme to da joj prizna, on je odgovorio: „Pa naravno.  On je sve vreme zaljubljen u nju, iako to ne pokazuje. Bilo mu je lakše da joj predloži neobavezno viđanje, da bi se sam na kraju upleo u to“, uz osmeh i u pauzi od fotografisanja sa obožavateljaka, rekao nam je Slaven.

Jovana Stoijsavljević, mlada i vrlo talentovana glumica koja tumači lik Maje, veoma je zadovoljna svojom ulogom,  i kaže da joj prijaju pozitivne kritike publike.“U onom trenutku kada Maja koja je pristala da udje u neobaveznu vezu sa Jovanom počne toliko da ga intrigira svojim ponašanjem, zapravo film iz obične ljubavne priče prelazi u triler. Iz filma se ne može zaključiti da li Maja zapravo nešto sve vreme skriva u njihovom odnosu, može samo da se nagađa, a tu je donekle i draž njihovog odnosa“, rekla nam je Jovana.

unnamed (4)

„Dodala bih još da danas  postoji mnogo Maja i Jovana, koji su žrtve digitalnog društva i nisu ni svesni da se i njima vrlo lako može dogoditi isti problem, kao i glavnim akterima filma“, rekla nam je mlada glumica.

Jedan od svakako najinteresantnijih likova, Miloš Pjevač, koji glumi Milana, najboljeg Jovanovog druga, svojim prepoznatljivim replikama, do suza je zasmejavao publiku

unnamed (5)

„Milan je u stvari odlika tipičnog momka kome je smisao života u neobaveznim vezama, seksu, alkoholu i sličnim stvarima. On  zapravo nagovara Jovana na sve te neobavezne veze i postavlja jednu zanimljivu „statistiku“ na kraju meseca u kojoj uvek on uzima pobedu. Kada Jovan konačno shvati površnost svih stvari na koje ja njega svakodnevno nagovaram, zapravo  doživi transformaciju i odraste preko noći“, uz smeh nam kaže Miloš.

unnamed (2)

 

Autor: nshronika.rs