Početna Gradske teme Potpisan ugovor o prodaji zgrade Radničkog univerziteta

Potpisan ugovor o prodaji zgrade Radničkog univerziteta

0

Ugovor o prodaji zgrade Radničkog univerziteta novosadskoj kompaniji „Vega IT Sourcing“ potpisan je danas u Gradskoj kući. Ugovor o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Grada Novog Sada – Radničkog univerziteta, potpisali su gradonačelnik Miloš Vučević i direktor „Vega IT Sourcing“ Vladan Ostojić.

Objekat je plaćen pet miliona i 265 hiljada evra, a Grad će taj novac uložiti u poboljšanje kvaliteta života Novosađana u raznim aspektima kao što su obrazovni, komunalni kapaciteti, socijalna zaštita, kultura i sport, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je ponosan što je posle više od dve decenije pokrenuto rešavanje pitanja zgrade Radničkog univerziteta, naslednika nekadašnjeg Narodnog univerziteta.

Zgrada Radničkog univerziteta neće više podsećati na teška i ružna vremena, već će biti simbol novog doba i četvrte industrijske revolucije. U arhitektonskom i obrazovnom smislu ona je uvek bila od posebne važnosti za Novi Sad – istakao je Vučević i dodao da je siguran da će biti urađen najbolji projekat za zgradu Radničkog, i da će taj objekat zasijati novim sjajem.

Direktor „Vega IT Sourcing“ Vladan Ostojić je naglasio da je ovo velika odgovornost, ne samo zbog veličine investicije, već i zbog značaja koji zgrada ima u Novom Sadu.

U sledeće dve godine potrudićemo se da joj damo novo ruho. Na turističkim mapama Novog Sada, objekat Radničkog univerziteta ima posebno mesto, a cilj nam je da napravimo nešto jako lepo i za našu komapniju i za grad – naglasio je Ostojić.

Izvor: novisad.com
Foto: Printscreen