Početna Gradske teme Predstavljen novi vizuelni identitet Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019

Predstavljen novi vizuelni identitet Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019

0

Novi vizuelni identitet Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 – “OPENS 2019” predstavljen je sinoć u Omladinskom klubu “OPENS”.

– Novosađani sasvim dovoljno znaju o tome da je titula Evropske prestonice kulture velika stvar za Novi Sad. Međutim, dosta u senci toga je i to da smo Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. To je nepravedno prema ovim mladim ljudima, koji su to zaslužili. Svi smo ponosni na njih jer su uspeli da se izbore za tu laskavu titulu, koja se dodeljuje samo jednom gradu i od dve navedene, to je prvi na redu veliki događaj za naš grad – istakao je predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

Član Gradskog veća za omladinu i sport Ognjen Cvjetićanin istakao je da je zadovoljan nastavljanjem rada “OPENS 2019”.

– Rezultati su takvi da smo od Ministarstva omladine i sporta dobili dva miliona dinara za uređenje Omladinskog kluba, a od AP Vojvodine 400.000 dinara za Kancelariju za mlade – precizirao je Cvjetićanin.

Osvrćući se na nov vizuelni identitet, koordinator Omladinske prestonice Evrope “OPENS 2019” Vukašin Grozdanović, objasnio je da je vizuelni identitet pravljen da se svidi mladima, da se istakne šarenilo, vesele boje.

Izvor i foto: 021