Početna Gradske teme Prevareni Novosađani: Platili da beru voće u Italiji, ostali i bez posla...

Prevareni Novosađani: Platili da beru voće u Italiji, ostali i bez posla i bez para!

DSCN9144

Novosadska agencija “Pal centrum” objavila je oglas u kom nudi posao berača voća i povrća u Italiji, za satnicu od osam do 12 evra, sa radnim vremenom od 10 do 12 sati.
Na ovaj oglas odazvalo se nekoliko stotina ljudi, koji su agenciji na ime troškova obezbeđenja dokumenata uplatili po 120 evra.

“Videla sam oglas i učinilo mi se da je to dobra ponuda, tim pre što sam firmu proveravala u Agenciji za privredne registre”, kaže za “Novosti” Ljiljana Rakić koja je sa sinovima i koleginicom još u martu agenciji uplatila traženi iznos za dokumenta, da bi nakon toga, kako kaže, shvatila da su prevareni.

Ona kaže da im je bilo rečeno da prva grupa treba da krene početkom juna, a druga nešto kasnije.

Međutim, vreme je prolazilo a dokumenta im nisu stizala. U agenciji su im rekli da je proces pribavljanja dokumenata složen, jer je centrala agencije u Zagrebu, a nakon toga su ih obavestili da je agencija preregistrovana, što im je dodatno bilo sumnjivo.

Datum polaska su za obe grupe pomerili na kraj juna, ali kako papiri još nisu stizali sumnja je postajala sve jača.

“Onda su nam objasnili da je došlo do problema, da Ministarstvo ne dozvoljava da se dokumenta tako rešavaju i kako posle sastanaka u Italiji treba da im reše garantna pisma”, dodaje Rakićeva.

Ona kaže da je agencija u međuvremenu zaključala prostorije u kojima se nalazila, da su službenice prestale da se javljaju na telefone, a da telefon, koji je naveden u oglasu više nije ni dostupan.

Jedino se još na telefon javlja nakadašnji vlasnik firme Miroslav Velimirović, koji je rekao da se posavetovao sa pravnikom i da neće davati izjave dok ne razgovora sa policijom, koja je obaveštena o celom slučaju.

Autor: Alo.rs, Novosti