Početna Gradske teme Prijem za delegaciju iz Slovenije

Prijem za delegaciju iz Slovenije

prijem u sali veca7 19novembar

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je delegaciju OŠ “Selnice na Dravi” iz istoimenog mesta u Sloveniji. Gosti iz Slovenije bili su gradonačelnik Selnice Jurij Lep i direktorica škole Jožica Ozmec koji su sa saradnicima došli u uzvratnu posetu novosadskoj OŠ “Dositej Obradović” povodom proslave Dana škole.

Grad Novi Sad je podržao inicijativu o saradnji između jedne novosadske i jedne slovenačke osnovne škole koja je ozvaničena potisivanjem Protokola o saradnji. Ona služi kao svetao primer i drugim školama kako se ostvaruje uspešna saradnja u oblasti obrazovanja kroz razmenu iskustava prilikom uzajmanih poseta učenika i nastavnika – rekao je Aleksandar Petrović.

prijem u sali veca2 19novembar

Gradonačelnik Selnice na Dravi Jurij Lep zahvalio se domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu i saradnje između dve škole, koja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo.

Prema rečima direktorice škole Jožice Ozmec saradnja sa novosadskom školom se nastavlja i u ovoj školskoj godini.

Prošle školske godine imali smo priliku da boravimo u Novom Sadu, a već u februaru očekujemo uzvratnu posetu novosadskih osnovaca. Drago nam je da smo u mogućnosti da ih ugostimo i organizujemo razne nastavne i vanškolske aktivnosti i takmičenja u muzičkom i likovnom stvaralaštvu, kao i u sportskim aktivnostima – dodala je direktorkica OŠ “Selnice na Dravi”.

Autor i foto: NsHronika.rs