Početna Gradske teme Produžena ovogodišnja grejna sezona, ako treba do 15. maja

Produžena ovogodišnja grejna sezona, ako treba do 15. maja

0

Ovogodišnja grejna sezona u Novom Sadu je produžena i to u skladu sa Odlukom o proizvodnji, distribuciji i snabdevanju toplotnom energijom iz Toplifikacionog sistema grada i vremenskim prilikama, saopštavaju iz “Novosadske toplane”.

Kako kažu u ovom preduzeću, ta odluka predviđa da grejna sezona u Novom Sadu traje do 15. aprila, odnosno dok je temperatura spoljnog vazduha izmerena u 21 čas 12 stepeni ili niža, a najduže do 15. maja, kada počinje remont i revitalizacija tehničkog sistema.

-“Novosadska toplana”, sa svih šest toplotnih izvora, nesmetano isporučuje potrebnu količinu toplotne energije za zagrevanje, odnosno održavanje optimalnih i prijatnih temperatura u objektima priključenim na sistem daljinskog grejanja, u skladu sa spoljnim uslovima i režimom rada – saopštavaju u “Toplani”.

U ovom preduzeću pozivaju građane da ovo vreme iskoriste za planiranje realizacije radova na kućnim instalacijama, koje su takođe važan deo toplifikacionog sistema i čije održavanje nije u ingerenciji “Novosadske toplane” i da tokom leta obave sve potrebne poslove kako bi svi spremno dočekali narednu grejnu sezonu.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay