Početna Gradske teme Proširenje Sentandrejskog puta do kraja juna umesto do sredine marta

Proširenje Sentandrejskog puta do kraja juna umesto do sredine marta

Gradnja Santandrejskog puta nije završena u previđenom roku do 13. marta i produžena je za još 108 dana, odnosno do 29. juna.

Osnovni razlog za kašnjenje u radovima i produženje roka za skoro četiri meseca je to što je posao stajao veći deo decembra, ceo januar i skoro ceo februar, za šta su u obrazloženju zahteva za produženje roka navođeni različiti razlozi.

Kako se vidi u aneksu ugovora izvođač je uveden u posao 16. avgusta prošle godine, a do prvih kašnjenja dolazi mesec i po dana kasnije, odnosno početkom oktobra i nastavilo se narednih meseci na više lokacija zbog izmeštanja gasnih instalacija za koje je bio zadužen DP “Novi Sad Gas”, elektro instalacija što je bilo u nadležnosti EPS-a, kao i telekomunikacionih kablova u nadležnosti Telekoma.

Zbog radova na ovim instalacijama izvođač radova koji proširuje saobraćajnicu naveo je da je izgubio 60 dana, ali mu je priznato samo 28 dana kašnjenja, jer je za to vreme mogao da obavlja druge poslove. Ostatak od 80 dana produžetka je dobijeno time što je UGZI prihvatio da izvođač radova zbog nepovoljnih vremenskih uslova 80 dana nije mogao da radi.

Kažimo još da radove izvodi grupa preduzeća koje predvodi “Karin komerc MD” iz Veternika i da je vrednost radova više od 700 miliona dinara sa PDV-om. Novac za radove su obezbedili Grad i Pokrajina, koji će zajedno dati skoro 500 miliona dinara sa PDV-om, a ostatak “Putevi Srbije” u visini od malo više od 200 miliona s PDV-om.

Planirano je da se ova saobraćajnica proširi u dužini od 1,3 kilometara, a biće izgrađene i biciklističke i pešačke staze, nova javna rasveta i rekonstruisan deo vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Klise, uz gradnju kućnih priključaka. Ovim će se proširiti samo deo Sentandrejskog puta od Primorske do Velebitske ulice, ali za sada nema informacija da li će ikada uslediti i proširenje ostatka ove saobraćajnice, odnosno dela od Velebitske do autoputa dužine oko 1,2 kilometra.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay