Početna Gradske teme Putnici iz zapaljenog autobusa stigli u Novi Sad drugim vozilom

Putnici iz zapaljenog autobusa stigli u Novi Sad drugim vozilom

Niko od putnika iz autobusa “Jadran lajn”, koji se juče popodne zapalio na graničnom prelazu između Severne Makedonije i Srbije, nije povređen. Oni su sinoć oko 19 sati drugim autobusom krenuli sa granice kod Preševa ka Novom Sadu, izjavio je direktor autoprevoza “Jadran lajn” Božidar Žegarac.

– Sedamdesetoro putnika, koji su bili u autobusu, koji se danas na graničnom prelazu između Srbije i Severne Makedonije su nepovređeni i oko 19 sati su krenuli sa granice kod Preševa ka Novom Sadu. Obezbedili smo prevoz za sve putnike i svako od njih biće prevezen do mesta do koje želi – rekao je juče Žegarac.

Podsetimo, putnici iz Novog Sada su u organizaciji Jedinstvene Srbije boravili četiri dana u Grčkoj, u Paraliji. Međutim, u povratku se, oko 16 sati, njihov dvospratni autobus novosadskih registarskih tablica, zapalio i potpuno izgoreno, na graničnom prelazu Tabanovci, između Srbije i Severne Makedonije, potvrdila je policija u Kumanovu. Putnici su evakuisani, a na teren je stigla vatrogasna jedinica iz Kumanova, koja je ubrzo ugasila požar, prenela je MIA.

Sinoć je i lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, kazao da su svi putnici dobro i da se u Novi Sad vraćaju drugim autobusom. On je naveo i da je izgoreli autobus imao kvarove na putu kroz Grčku i Severnu Makedoniju, a zatim su mu se zapalile instalazije i potpuno je izgoreo.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay