Početna Gradske teme Radi se rekonstrukcija pomoćnog terena u FC “Vujadin Boškov”

Radi se rekonstrukcija pomoćnog terena u FC “Vujadin Boškov”

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovodi realizaciju projekta opremanja fudbalskog terena za trenažni proces u sklopu Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ u Veterniku, a ovu investiciju finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

U cilju da se nekim novim fudbalskim vedetama i budućim šampionima omoguće adekvatni uslovi za treniranje, vrši se potpuna rekonstrukcija terena broj 3 u sklopu kompleksa. Ovaj pomoćni teren bio je u veoma lošem stanju, travnata podloga gotovo uništena, u kišnim uslovima neupotrebljiva, što je, uz nedostatak odgovarajućeg osvetljenja, treniranje na ovom terenu u većem delu godine često činilo, ne samo nebezbednim, već i nemogućim.

Ovi problemi konačno će biti prebrođeni. Projektnom dokumentacijom predviđena je rekonstrukcija postojećeg terena koji služi za održavanje svakodnevnih trenažnih procesa. Rekonstrukcija terena obuhvata nabavku i postavljanje veštačke trave; izradu drenažnog sistema ispod površine terena pod veštačkom travom; drenažne bunare, noseću konstrukciju za travnati pokrivač, osvetljenje – postavljanje reflektora na stubovima odgovarajuće visine; elektroinstalacije i zaštitnu ogradu oko terena.

Do sada je izgrađen kompletan drenažni sistem ispod površine predmetnog terena, koji će, sa odgovarajućim recipijentom u vidu upojnih bunara, rešiti problem oštećenja površine terena uzrokovanih padavinama i zadržavanjem atmosferskih voda. Nabavljena je i nova travnata podloga, od veštačke trave, čije postavljanje se očekuje u narednom periodu. Nova podloga ispunjava internacionalne standarde u oblasti sportskih aktivnosti na otvorenim terenima, kao i FIFA (Svetska fudbalska asocijacija) programe kvaliteta, a prilagođena je tako da pruža manji rizik od povreda korisnicima terena.

Trenutno su u toku iskopavanja na obodima terena radi pripreme za postavljanje zaštitne ograde, u vidu pletene mreže od polipropilenskog kanapa, visine šest metara, koja će potpuno okruživati ovaj pomoćni teren.

Projektnom dokumentacijom predviđeno je i postavljanje nove rasvete, u vidu LED reflektora, koji će obezbediti nesmetan rad i treniranje u večernjim časovima.

Ukupna vrednost ove investicije je 45 miliona dinara, a planirani rok za završetak radova je novembar 2022. godine.

Izvor: vojvodinauzivo.rs
Foto: Gradska uprava za zemljište i investicije