Početna Gradske teme Radikali traže ulicu Slobodana Miloševića

Radikali traže ulicu Slobodana Miloševića

Srpska radikalna stranka obnovila je danas inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i Srbije, za koga su radikali u saopštenju za javnost naveli da je “mučki ubijen u zloglasnom haškom zatvoru”, 11. marta 2006. godine.

“Mi, srpski radikali, očekujemo da Novi Sad pokaže političku mudrost i zrelost, kako bi Slobodan Milošević dobio ulicu u našem gradu”, rekao je na konferenciji za novinare šef odborničke grupe SRS-a u Skupštini grada Novog Sada Đurađ Jakšić.

On je podsetio da je SRS krajem 2012. godine pokrenula inicijativu da Novi Sad dobije ulicu Slobodana Miloševića, kao “dominantne političke ličnosti i državnika”, koji je, na srpskoj političkoj sceni, “u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka” i dodao da tada nije bilo “političke volje i razumevanja” za tu inicijativu.

Izrazio je očekivanje da će se inicijativa radikala naći na prvoj narednoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada i da će dobiti podršku i razumevanje svih relevantnih političkih činilaca u gradu.

“Očekujemo podršku inicijativi i od političkih stranaka koje čine vlast u gradu, s obzirom da smo čuli uveravanja kako oni nisu opterećeni političkim programima i ideološkim razlikama, tim pre, što deo vlasti u Novom Sadu čini i Socijalistička partija Srbije, čiji je osnivač i prvi predsednik Slobodan Milošević”, rekao je Jakšić.

Autor: Beta