Početna Gradske teme Radovi na izgradnji bazena u Futogu teku dobro

Radovi na izgradnji bazena u Futogu teku dobro

0
Futog, 30. juna 2022 – Gradonacelnik Novog Sada Milos Vucevic (desno) obisao je izgradnju bazena u okviru sportskog kompleksa u Futogu. FOTO TANJUG/ KABINET GRADONACELNIKA NOVOG SADA/ ALEKSANDAR VASILIC/

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas prilikom obilaska radova na izgradnji bazena u Futogu, da radovi teku dobro i brže od planirane dinamike, saopštio je Grad Novi Sad.

Prema njegovim rečima Grad je do sada investirao 400 miliona dinara, a projekat je vredan 1,76 milijardi dinara.

“Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Ovim novim sadržajem, Futog dobija fantastičan sportski kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorili smo i izgradnju šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana”, istakao je Vučević.

Bazenski kompleks, kako je rečeno prilikom obilaska, trebalo bi da bude završen u decembru 2023. godine, a izvođači rade i brže u odnosu na planirano.

Futog, 30. juna 2022 – Gradonacelnik Novog Sada Milos Vucevic obisao je izgradnju bazena u okviru sportskog kompleksa u Futogu. Radovni na izgradnji bazena, pogled iz vazduha. FOTO TANJUG/ KABINET GRADONACELNIKA NOVOG SADA/ ALEKSANDAR VASILIC/

Grade se olimpijski bazen dimenzija 50×25 metara i još jedan manji bazen dimenzija 25×7 metara.

“Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa a sadržaje poput ovih nema većina opština. U Futogu smo rekonstruisali centralne ulice, kulturni centar, izgradili dom zdravlja i ovo postaje mesto koje ima budućnost”, rekao je Vučević.

Dodao je da je potrebno i da se prošire kapaciteti puta prema Bačkoj Palanci posle čega bi ovo prigradsko naselje zaista biti odlično mesto za život.

Naveo je i da je će ovo biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer takav bazen za sada postoji samo na SPENS-u.

Izvor: RTV / Tanjug
Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada / Aleksandar Vasilić