Početna Gradske teme Raspisan tender za obnovu Mosta slobode

Raspisan tender za obnovu Mosta slobode

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za održavanje Mosta slobode, a procenjeno je da će ti građevinski radovi koštati gotovo 42 miliona dinara bez PDV-a.

Reč je inače o drugoj fazi obnove, koja će početi naredne godine i biće završena za oko 330 dana, budući da je predviđeno da toliko traje ugovor.

Most slobode otvoren je za saobraćaj 1981. godine, a za vreme bombardovanja 1999. je oštećen i nakon toga od 2003. do 2005. godine rekonstruisan.

Podsećanja radi, deo oštećenja sređen je prošle godine, u sklopu održavanja mostova na teritoriji Novog Sada. Ugovor vredan oko 20 miliona dinara, zaključen je tada s novosadskim preduzećem MĐ “Most-NS”, kom je svojevremeno poveren i pregled mostova na teritoriji Novog Sada, s ocenom stanja i predlogom mera zaštite, i za to im je plaćeno 4,26 miliona dinara.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 7. decembra, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka. Imajući u vidu sve rokove ali i vremenske uslove, kao i da je neophohodan određeni period za uvođenje izvođača u posao, radovi najverovatnije neće početi pre februara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay