Početna Gradske teme Razrešen predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić

Razrešen predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić

0

Skupština Advokatske komore Vojvodine razrešila je juče Srđana Sikimića sa mesta predsednika ove organizacije.

Za v. d. predsednika, dok ne izglasaju novog, postavljen je dosadašnji potpredsednik Đorđe Misirkić. Skupštinom predsedava Miroslav Lotina, a takođe je potvrđen mandat članovima upravnog odbora.

U odluci u kojoj je izglasano razrešenje Sikimića, za je glasalo 43, uzdržan je bio jedan delegat, a na sednici je prisutno 46 delegata od ukupno 77. Ujedno je u toj odluci izglasana i promena pečata AKV, ključa od prostorija i postavljanje video nadzora. Sikimiću se takođe ukida ovlašćenje na raspolaganje novcem i računima AKV.

Kandidat za novog predsednika AKV Vladimir Beljanski je delegatima rekao da Sikimić treba da bude opozvan jer nije prihvatao odluke najviših organa AKV, pošto se oglušio na zahtev da bude nastavljena izborna sednica započeta 24. juna i “da je prvi put u istoriji Komore zaključao prostorije na dan održavanja sednice”.

– To predstavlja opstrukciju rada najviših organa komore. Sikimić je zloupotrebljavao sajt AKV za lične obračune, privatizovao AKV u donošenju odluka i protivzakonito koptirao deset delegata na protehodnoj sednici pa je Sud morao da donosi privremene mere – dodao je Beljanski.

Delegati izborne skupštine AKV nisu juče mogli da uđu u prostorije Komore, te je Skupština održana u Medija centru Vojvodine u Zmaj Jovinoj ulici. Delegati su naišli na zaključana vrata prostorija AKV-a, a prema njihovim rečima, u kancelarijama je privatno obezbeđenje koje je angažovao razrešeni predsednik Srđan Sikimić. Oni su dodali da je Sikimić danas dao slobodan dan stalno zaposlenima u AKV-u, koji zbog toga nisu došli na posao.

Sikimić je najavio da će u ponedeljak 3. jula održati u Beogradu konferenciju za novinare.

Kandidati za novog predsednika komore su advokati Vladimir Beljanski iz Novog Sada i Predrag Basarić iz Pančeva, a tokom sednice Laslo Joža iz Subotice odustao je od svoje kandidature.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay