Početna Gradske teme Redovne cene autobuskih karata za Fruškogorski maraton

Redovne cene autobuskih karata za Fruškogorski maraton

gsp_guzva (1)

I ove godine biti organizovan vanredan prevoz za učesnike Fruškogorskog maratona. U subotu, 25. aprila, autobusi će saobraćati ka Popovici od 5.30 do 11 časova sa polaznih stajališta ispred Železničke stanice (stajalište linija 71-74) i sa stajališta na Bulevaru oslobođenja, koji se nalazi na početku Mosta slobode (kod Limanskog parka).
Kako kažu iz GSP, autobusi neće stajati na redovnim stajalištima, već će sa početnih stajališta saobraćati direktno do Popovice. Polasci koji kreću sa stajališta koje se nalazi kod Mosta slobode primaće putnike i u Sremskoj Kamenici (stajalište u centru). Povratak sa Popovice, od Majdanske ulice do Železničke stanice, biće organizovan u subotu po završetku maratona u periodu do 22:00, odnosno 24:00 časa.
U nedelju, polasci sa Popovice do Novog Sada biće organizovani u 02:00 i 04:00 časa, te po potrebi od 05:00 do 19:00 časova (od okretnice). Na putu do Železničke stanice, autobusi će stajati na stajalištu Vojnovo, u centru Sremske Kamenice, kao i na redovnim stajalištima na Bulevaru oslobođenja.
Cena karte u jednom smeru je na nivou zvanične cene za Popovicu i iznosi 110 dinara. Na vanrednim polascima neće važiti pretplatne, niti povlašćene karte. Karte za prevoz do Popovice moći će da se kupe u autobusu, na kioscima GSP na Železničkoj stanici i u “pokretnoj” blagajni kod Limanskog parka.
U povratku sa Popovice karte će se prodavati u obeleženom minibusu, postavljenom neposredno ispred privremene okretnice na raskrsnici Fruškogorskog puta i Majdanske ulice.
“Kako bi se saobraćaj što efektnije odvijao, molimo putnike da kupuju vozne karte na privremenim prodajnim mestima (van autobusa), kao i da pripreme tačan iznos novca za kartu”, poručuju iz GSP. Svi autobusi koji budu saobraćali na vanrednom prevozu biće obeleženi posebnom oznakom “Fruškogorski maraton”.
Zbog održavanja 38. Fruškogorskog maratona, trasa linije broj 74 Novi Sad – Popovica biće skraćena od 18:00 časova 24. aprila do 22:00 časa 25. aprila, tako da će autobusi saobraćati do raskrsnice Fruškogorski put-Majdanska ulica (autobusko stajalište Budžak).

Autor i foto: 021.rs