Početna Gradske teme Rekonstruisaće se deo Ulice Veselina Masleše

Rekonstruisaće se deo Ulice Veselina Masleše

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju dela Ulice Veselina Masleše kod Osnovne škole “Svetozar Marković – Toza”.

Kako se navodi u tenderu za ove radove koji su procenjeni na 70 miliona dinara, radiće se rekonstrukcija saobraćajnih površina na delu Ulice Veselina Masleše, od Kornelija Stankovića do pruge, neposredno kod škole “Svetozar Marković Toza”, u dužini od 450 metara.

U projektu za izvođenje radova se kaže da je na ovom delu ulice postojeći kolovoz promenljive širine, od tri do pet metara, i u veoma lošem stanju. Sa jedne strane ulice su kuće i zgrade, a sa druge zelena površina koja odvaja kolovoz od pešačke staze na Bulevaru Evrope. Na delu ulice postoje i pešačke staze sa obe strane, kao i parking u delu bližem pruzi i školi.

Projektom je predviđeno da se rekonstrukcijom dobije kolovoz širok 5,5 metara, sa pešačkim stazama širokim od 1,6 do 2 metra, a broj parking mesta bi se povećao njihovom gradnjom gde je to moguće, tako da bude 175 redovnih parking mesta i devet za vozila osoba sa invaliditetom. Planirana je rekonstrukcija vodovodnih cevi u dužini od skoro 190 metara, kao i kanalizacije u dužini od oko 280 metara. Biće postavljeno 16 novih stubova javne rasvete.

Rok za dostavljanje ponuda je 18. mart.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay