Početna Gradske teme Robert Kolar: Novom Sadu su potrebni čestiti političari, a ne prevaranti

Robert Kolar: Novom Sadu su potrebni čestiti političari, a ne prevaranti

Mr Robert kolar 600x340

Šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku Robert Kolar prokomentarisao je za naš portal rad Gradske vlade u protekle tri i po godine, istakao šta bi nova vlast trebalo prvo da uradi i zašto su Novom Sadu potrebni baš menadžeri.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Mislim da to, nažalost, nije bila Gradska vlada. To je bila samo prosta većina okupljena oko interesa, koja nije umela ne da upravlja gradom, nego ni da zaradi svoju platu, da grad podšiša, očisti, održava i uredi. Oni su, jednostavno, grad Novi Sad doživeli kao svoj partijski, postizborni, prekomponovani plen i prema njemu se tako i ponašali. Pratile su ih afere, skandali, rušenja i besmislene investicije. Novi Sad je u protekle četiri godine postao ogledno polje za politikantske eksperimente.

Šta bi nova vlast trebalo prvo da uradi?

– Prvo što bi nova vlast u gradu trebalo da uradi je da vrati smisao gradske vlasti na ono što su njene ingerencije: komunalni sistem, udoban život, jake institucije kulture, jake ustanove, sve one ingerencije za koje grad jeste zadužen. Da se bavi samo isključivo njima. Mi mislimo da to moraju da rade menadžeri, zbog toga smo izašli sa tom definicijom na ove izbore, a ne politikanti.

Ko bi, po Vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik?

– Novom Sadu su potrebni čestiti političari, a ne prevaranti. Idealni gradonačelnik bio bi Dušan Bajić, zato što on odgovara svim malopre navedenim zahtevima. On je menadžer, on je ekonomista, on zna kako se novac čuva, kako se novac pravi, kako se novac oplođava. Navešću najbanalniji primer – Dušan Bajić je čovek koji za najviše godinu dana može od gradske deponije, koja je trenutno jedno najobičnije smetlište, da napravi profitabilni deo komunalnog sektora Novog Sada.

Autor: Bojan Petrović
Foto: LSV