Početna Danas u gradu Parcela kod Spensa prodata za 3,7 milijardi dinara

Parcela kod Spensa prodata za 3,7 milijardi dinara

spens,-parcela-wide-jpg_660x330

Parcela pored Spensa, koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu u poslednjih par decenija, prodata je danas na javnoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada firmi “Nepi real estate project one” iz Novog Beograda po ceni od 3.774.000.000 dinara.

Početna cena od 2,5 milijardi premašena je za milijardu dinara, a u pitanju je parcela od 32.948 kvadrata pored Spensa koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking.

Za ovu lokaciju bio je zainteresovan još jedan ponuđač, ali je on odustao na nižoj ceni. Budući vlasnik će na ovoj parceli moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata).

Prodajom ovog zemljišta, koje je u javnosti prozvano “gradskom srebrninom” zbog njene vrednosti, omogućena je izgradnja ogromnog tržnog centra pored već postojećeg Spensa i Merkatora.

Direktor Spensa Aleksandar Šukić ranije je 021.rs rekao da nije upućen u detalje prodaje gradske parcele pored Spensa, koja obuhvata terene zajedno sa parkingom ovog sportskog i poslovnog preduzeća, ali da se nada da će neki procenat od prodaje biti uložen u Spens.

Da će tako zaista i biti, i da će deo novca biti usmeren u renoviranje Spensa potvrdio je za 021 član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Izvor: 021
Foto: zigns.rs