Početna Gradske teme Roditelji đaka OŠ “Nikola Tesla”: Učiteljica svoj posao obavlja savesno, posvećeno i...

Roditelji đaka OŠ “Nikola Tesla”: Učiteljica svoj posao obavlja savesno, posvećeno i stručno

0

classroom-488375_1920

Deo roditelja učenika koji pohađaju jedan od trećih razreda novosadske osnovne škole “Nikola Tesla”, iz kojeg se na polugodištu ispisalo osmoro dece, stao je na stranu učiteljice.

Njih sedamnaest potpisalo je pismo naslovljeno sa “Laži neće proći” u kom navode da učiteljica, zbog čijeg rada su neki od roditelja ispisali svoju decu iz razreda, svoj posao obavlja “savesno, posvećeno i stručno”.

Ovaj razred imao je 28 đaka, a sad je spao na svega 20. Pismo podrške potpisuje njih 17, odnosno 60% od ukupnog broja. Tvrde da problema sa učiteljicom nije bilo.

Razlozi ispisivanja dece ili prebacivanja u drugo odeljenje su različiti. Kao roditelji čija su deca i dalje u tom odeljenju, smatramo da učiteljica savesno, posvećeno i stručno obavlja svoj posao, od samog početka pa do danas – navode oni u pismu koje potkrepljuju svojim potpisima.

Dodali su i da će, ukoliko je to potrebno, priložiti sveske, radne listove i kontrolne zadatke njihove dece kako bi pokazali da im nije uskraćeno da iskazuju svoju kreativnost, odnosno znanje.

Razloge zbog kojih je deo roditelja doneo odluku da svoju decu ispiše iz ovog razreda pročitajte OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija / Pixabay.com