Početna Gradske teme Sajam sporta na Novosadskom sajmu: Iz školske klupe na sportske terene

Sajam sporta na Novosadskom sajmu: Iz školske klupe na sportske terene

Međunarodni sajmovi „Lorist“, koji ove godine obeležavaju 40 godina članstva u Svetskoj sajamskoj organizaciji UFI, otvaraju kapije za posetioce u jesenjoj sezoni priredbi na Novosadskom sajmu. U sredu, 3. oktobra, počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe publiku dočekuju od četvrtka, 4. oktobra. Sve manifestacije se održavaju do nedelje, 7. oktobra.

Sajam sporta, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, biće održan u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu i Gradskim sportskim savezom.

Letvica je visoko postavljena prošle godine kada je taj Sajam brojnošću učesnika i atraktivnošću premašio sve dotadašnje. I ove godine u programe će biti uključeni svi zainteresovani za sportske aktivnosti, od predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola, ali neće biti zaboravljeni ni najstariji sugrađani.

U saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu biće promovisan sport u školama, a u halama i na otvorenom delu Sajmišta predstaviće se više od 100 klubova sa teritorije grada Novog Sada. Nastupiće i sportska udruženja i društva, savezi, obrazovne institucije u oblasti sporta, resorne gradske, pokrajinske i republičke institucije i sportski centri. Biće ponuđena sportska oprema i rekviziti, a sadržaj će upotpuniti i edukativni programi namenjeni deci, rekreativcima i profesionalnim sportistima.

Biće postavljeni poligoni spretnosti, organizovani turniri u malom fudbalu, odbojci i basketu „tri na tri”, demonstracije rvačkih i borilačkih veština, boks mečevi u profesionalnom ringu. Planiran je i Međunarodni memorijalni turnir u rvanju grčko – rimskim stilom „Jovan Bogić – Pufika”.

U okviru Sajma sporta od ove godine su i međunarodna konjička takmičenja. U petak, subotu i nedelju su planirana nadmetanja u preonkom jahanju, dog će takmičenje u vožnji zaprega biti održano u četvrtak.

Baš kao i prethodne godine, očekuje se da na Sajmu sporta, na radost posetilaca, učesnici budu i vrhunski sportisti.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizovana je Poklon-igra, a sve koji dođu na „Lorist“ očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja.

Porodični dan je petak, 5. oktobar. Generalni sponzor Međunarodnih sajmova „Lorist“ je Generali Osiguranje Srbija.

Foto: Promo