Početna Danas u gradu Manifestacija “Dobro došli na Naselje” održava se danas po peti put

Manifestacija “Dobro došli na Naselje” održava se danas po peti put

0

Peta po redu manifestacija “Dobro došli na Naselje” održaće se danas na Novom naselju, na posetiocima dobro poznatoj lokaciji, a to je livada između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, koja će i ove godine tako postati pravi Kulturni centar na otvorenom.

Program počinje u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, filmova, plesnih tačaka i mnogih drugih iznenađenja. Između ostalih, na festivalu “Dobro došli na Naselje 5” posetioci će uživati u nastupima bendova “Soundcheck Orchestra” i “Super Stvar”.

“Zeleni Barjak” će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, Udruženje savremene umetnosti i ekologije “Jungle Island” će u popularnom parku “Među brezama” najmlađe naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija. Čuvena novosadska berbernica “Čarolija Berberaj” sprema “Šišanje Naselja”, a pored različitih kreativnih radionica na progamu će se naći i edukativne, sportske i ekološke radionice.

Takođe, u sali škole “Milan Petrović” na Novom naselju, publika će imati priliku da pogleda tri dokumentarna filma (osvajača Nagrade publike “21114 – film festa”, film: “Mamurluk”, kao i filmove “Sreda” i “U Krug”), kao i vrlo aktuelan film novosadskog reditelja Vanje Hovana, “Grande Punto”.

“Dobro došli na Naselje” je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine. Na festivalu je do sada nastupilo više hiljada učesnika, a posetilo ga je desetine hiljada ljudi, i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja. Petu godinu zaredom, okupiće umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta i još jednom ojačati inicijativu za Kulturnim centrom u ovom delu grada, nakon uspešno realizovanih pozorišnog festivala “Aplauz fest”, filmskog festivala “21114 – Film fest” i biciklističkih tura u osam delova Novog Sada “Alternatura” ove godine.

Izvor: RTV
Foto: Promo