Početna Danas u gradu Manifestacija “Dobro došli na Naselje” održava se danas po peti put

Manifestacija “Dobro došli na Naselje” održava se danas po peti put

Peta po redu manifestacija “Dobro došli na Naselje” održaće se danas na Novom naselju, na posetiocima dobro poznatoj lokaciji, a to je livada između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, koja će i ove godine tako postati pravi Kulturni centar na otvorenom.

Program počinje u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, filmova, plesnih tačaka i mnogih drugih iznenađenja. Između ostalih, na festivalu “Dobro došli na Naselje 5” posetioci će uživati u nastupima bendova “Soundcheck Orchestra” i “Super Stvar”.

“Zeleni Barjak” će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, Udruženje savremene umetnosti i ekologije “Jungle Island” će u popularnom parku “Među brezama” najmlađe naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija. Čuvena novosadska berbernica “Čarolija Berberaj” sprema “Šišanje Naselja”, a pored različitih kreativnih radionica na progamu će se naći i edukativne, sportske i ekološke radionice.

Takođe, u sali škole “Milan Petrović” na Novom naselju, publika će imati priliku da pogleda tri dokumentarna filma (osvajača Nagrade publike “21114 – film festa”, film: “Mamurluk”, kao i filmove “Sreda” i “U Krug”), kao i vrlo aktuelan film novosadskog reditelja Vanje Hovana, “Grande Punto”.

“Dobro došli na Naselje” je manifestacija kojom je udruženje Novo kulturno naselje i započelo svoju inicijativu za osnivanje kulturnog centra na Novom naselju, 2014. godine. Na festivalu je do sada nastupilo više hiljada učesnika, a posetilo ga je desetine hiljada ljudi, i predstavlja jednu od najdražih manifestacija građana Novog naselja. Petu godinu zaredom, okupiće umetnike, ljubitelje kulture, i komšije najrazličitih uzrasta i još jednom ojačati inicijativu za Kulturnim centrom u ovom delu grada, nakon uspešno realizovanih pozorišnog festivala “Aplauz fest”, filmskog festivala “21114 – Film fest” i biciklističkih tura u osam delova Novog Sada “Alternatura” ove godine.

Izvor: RTV
Foto: Promo