Početna Gradske teme Šesnaesto izdanje festivala “Ulice protiv fašizma”

Šesnaesto izdanje festivala “Ulice protiv fašizma”

hard_skin

Šesnaesto izdanje festivala “Ulice protiv fašizma”, u organizaciji Antifašističke akcije Novi Sad, održaće se u petak, 11. novembra, u klubu Fabrika.

Program počinje u 17 časova razgovorom na temu “Fašističke organizacije i njihovo delovanje”. Na tribini će biti reči o savremenim fašističkim grupama u Srbiji, njihovoj organizaciji, propagandi, direktnim akcijama, vezama sa institucijama, strankama i slično. Ulaz na tribinu je slobodan.

Koncert počinje u 20 časova, a nastupiće Oi! pank bend iz Londona Hard Skin, Kal Fat Dub iz Hrvatske, Pigs parlament iz Slovenije, predstavnici novije hrvatske pank scene Bosonogo djetinjstvo iz Zadra i somborski pank bend P.R.S.O!.

Karte za koncert kupuju se na dan festivala na ulazu u klub Fabrika Studentskog kulturnog centra. Do 20 časova cena će biti 600 dinara, a nakon 20 časova 700 dinara.

Festival “Ulice protiv fašizma” organizuje se povodom 9. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, u znak sećanja na “Kristalnu noć” 1938. godine kada su nemački nacisti uništili i opljačkali hiljade jevrejskih radnji, preduzeća, škola, domova i sinagoga.

Autor i foto: 021.rs