Početna Projekti NOVOSADSKA ZELENA PATROLA Dan ekoloških pokreta 17. novembar biće obeležen i u Novom Sadu!

Dan ekoloških pokreta 17. novembar biće obeležen i u Novom Sadu!

NZP-vizual

Ekološki pokreti i organizacije širom sveta zalažu se za očuvanje životne sredine i planete Zemlje. Kroz različite oblike edukacija i aktivacija nastoje da doprinesu podizanju nivoa svesti ljudi o važnim temama kao što su očuvanje ozonskog omotača, problem seče šuma, obnovljivi izvori energije, značaj reciklaže, zaštićene biljne i životinjske vrste.

U Srbiji postoje ekološki pokreti koji se uspešno bave edukacijom dece i odraslih kako kroz predavanja, tako i kroz akcije koje sprovode.

Jedna od najpoznatijih akcija u Novom Sadu jeste “Zelena patrola”, koju godinama uspešno sprovodi Vojvođanska zelena inicijativa u vidu mobilne grupe za preventivno i brzo ekološko reagovanje angažovane na animiranju javnosti i podizanju ekološke svesti stanovništva, kao i na mapiranju ekoloških problema.

Još jedna značajna ekološka akcija biće sprovedena u okviru projekta “Novosadska zelena patrola” koji realizuje HBO “Color Media Events” pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Novog Sada za zaštitu životne sredine.

Akcija će biti sprovedena u saradnji sa ekološkim vrtićem “Maslačak” i Tehničkom školom “Mileva Marić – Ajnštajn” iz Novog Sada, u vidu edukacija, aktivacija, radionica i izložbi, a tom prilikom biće obeležen i 17. novembar – Dan ekoloških pokreta.

I na kraju:

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj jer ih nismo nasledili od svojih dedova i očeva, nego smo ih pozajmili od svojih potomaka”.

Autor: Color Media Events