Početna Gradske teme Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića odloženo zbog sukoba interesa

Suđenje za otmicu Gorana Cvijetića odloženo zbog sukoba interesa

0

Glavni pretres povodom otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave 2017. godine odložen je juče u novosadskom Višem sudu.

Pretres je odložen jer se ispostavilo da je branilac jednog od petorice okrivljenih, Vladice Rakića (38), sada suspendovanog beogradskog policajca, radio kao operativac u nadležnoj policijskoj upravi u vreme kad se rasvetljavao događaj.

Podsetimo, osim Rakića, za otmicu su osumnjičeni i Goran Kovačević (46) zvani Goranac, Dalibor Boganović (42) Boća, Nenad Stević (41) i Božidar Bosnić (53). Oni su na početku suđenja u novosadskom sudu izjavili da se ne osećaju krivim. Takođe, tvrdili su da su Cvijetićevo “građansko hapšenje” izveli kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. godine. Takođe, kako su izjavili na početku suđenja, Cvijetića su, između ostalog, uhapsili i zbog toga jer su mislili da namerava da učini još neko krivično delo.

Oni se brane sa slobode.

Cvijetić je otet 22. maja 2017. godine na Detelinari. Nedugo zatim su uhapšeni Nenad Stević i Božidar Bosnić, a preostala trojica kasnije.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. i 27. maj.

Izvor: 021, Dnevnik
Foto: Pixabay