Početna Sport Odbojkaši Vojvodine poraženi na startu finala plej-ofa

Odbojkaši Vojvodine poraženi na startu finala plej-ofa

0

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde sa 3:1, u prvom meču finala plej-ofa Superlige Srbije.

Meč protiv beogradskog rivala za odbojkaše Vojvodine dobro je počeo. Voša je vodila do finiša prvog seta, a više od 1.000 gledalaca u sali Spensa očekivalo je da domaćin povede. Međutim, pri vođstvu Vojvodine od 22:20, Zvezda pravi seriju i izjednačuje. Imao je domaćin priliku da povede, ali su greškama dozvolili protivniku da se odbrani i potom preokrene rezultat na 26:24 i povede u setovima.

Takav rasplet uzdrmao je samopouzdanje domaćeg tima i to je bilo očigledno u drugom setu. Igralo se poen za poen do 11:11, a onda Beograđani kreću silovito, ređaju šest poena i do kraja seta čuvaju rezultat. Drugi set Zvezda uzima osvajajući ga sa 25:18.

U trećem setu su se probudili aktuelni šampioni i pokazali zbog čega su i ove godine u finalu takmičenja. Smanjili su greške i uzeli set sa 25:16.

Pokušala je Voša da dođe do drugog seta, izjednači i potom preokrene rezultat. U toj nameri dobro su otvorili četvrti set, vodili su u nekoliko navrata, ali ih je rival sustizao. Na kraju, koncentracija i sigurnost u redovima Beograđana su presudili i Zvezda uzima odlučujući set sa 25:23 i kući nosi značajnu pobedu.

Druga utakmica odigraće se u četvrtak, 25. aprila u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay