Početna Gradske teme Traže se radnici za izgradnju reciklažnog dvorišta kod gradske deponije

Traže se radnici za izgradnju reciklažnog dvorišta kod gradske deponije

0

Gradska uprava za komunalne poslove u potrazi je za izvođačima koji će izgraditi dugonajavljivano i dugoočekivano reciklažno dvorište u Novom Sadu.

U okviru postojeće gradske deponije na Klisi godinama se planira reciklažno postrojenje. Panove Grada da konačno uđe u ovaj posao osujetilo je nedavno poskupljenje građevinskog materijala na tržištu, zbog čega su menjani planovi.

Nakon najave da je tender za izgradnju u pripremi, isti je raspisan s procenjenom vrednošću od 128 miliona dinara bez PDV, znatno skuplje nego što se moglo očekivati.

Planirane su tri celine u okviru reciklažnog dvorišta: ulazna zona, hala za selekciju i reciklažno ostrvo s prostorom za posebne tokove otpada.

U hali za selekciju biće prijem sakupljenog primarno separisanog otpada sa teritorije Novog Sada, te njegovo razvrstavanje, skladištenje i prodaja.

Reciklažno ostrvo namenjeno je primarnoj separaciji ambalažnog otpada i sadržaće prostor za različite vrste prikupljenog otpada.

Detaljna lokacija i raspored

Oko kompleksa dvorišta biće podignuta ograda visine dva metra, a radiće se vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajna signalizacija, pejzažno uređenje i neophodna električna instalacija.

Planirana su i skladišta za rezervoar otpadnog ulja, kontejneri za pesak, kreč, piljevinu, te žičani kontejneri.

Potraga za izvođačima radova trajaće do 7. decembra, nakon čega će, u slučaju da tender uspe, biti poznato ko je dobio posao.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay