Početna Gradske teme Tribina “Potreba za povezivanjem i većom podrškom među samohranim roditeljima”

Tribina “Potreba za povezivanjem i većom podrškom među samohranim roditeljima”

0

Tribina “Potreba za povezivanjem i većom podrškom među samohranim roditeljima” koja će se održati u utorak, 27. novembra u 18 i 30 časova u knjižari “Most”, predstavlja završnu aktivnost projekta “Podrška samohranim roditeljima”, koji traje od avgusta.

Projekat je finansiran od strane Gradske uprave za sport i omladinu, u okviru lokalnog akcionog plana politike za mlade grada Novog Sada za period 2015. – 2018. godine.

Program projekta je sproveden u tri faze, prva faza je besplatna psihološka podrška za 6 samohranih roditelja mlađih od 30 godina, u periodu od početka septembra do kraja novembra, ukupno su održane 72 besplatne seanse.

Druga faza je realizacija dve radionice na teme “Zamke za samohrane roditelje” i “Kada i kako sa novim partnerom”. Na radionicama učesnici su imali prilike da podele svoje i čuju druga iskustva, dobiju smernice, da saznaju kako da se bore sa neprijatnim emocijama, postave granice, takođe kako da uspostave saradnju sa bivšim partnerom i da novog partnera uvedu u sistem.

Treća faza programa je tribina, predstavljanje programa lokalnoj zajednici i isticanje značaja sistemske podrške samohranim porodicama.

Oblast ovog projekta je izabrana u odnosu na potrebu koju su iskazali korisnici usluga savetovališta UBUNTU, koji se trude da u skladu sa njihovim resursima odgovore na potrebe naše lokalne zajednice.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay