Početna Gradske teme U Novom Sadu izložba i svečanost povodom Svetog Save

U Novom Sadu izložba i svečanost povodom Svetog Save

0

U Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu povodom školske slave Sveti Sava postavljeni su odabrani likovni i literarni radovi sa izložbe “Svetosavlje i naše doba”, kao i knjige o svetom Savi iz fonda Dečjeg odeljenja.

Književni, likovni i kaligrafski konkurs raspisuje se za decu osnovnih i srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj od 1992. godine, a od 2012. i za decu srpskih škola u rasejanju, saopštili su organizatori.

Izložba dečijih radova može se pogledati do 1. februara.

Nagradni konkurs, izložbu i svečanu akademiju, na kojoj se dodeljuju priznanja za najbolje radove, organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Kolo srpskih sestara Eparhije bačke, Odbor za veronauku Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Udruženje vojvođanskih učitelja, uz podršku Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Na svečanosti u petak, posle pozdravne reči Aleksandra Jokanovića, direktora Biblioteke, u ime Kola srpskih sestara Eparhije bačke prisutnima će se obratiti Svetlana Prokić, predsednica te organizacije.

U programu će učestvovati recitatori Jelena Laketić i Luka Stanković, koji će predstaviti literarne radove nagrađene na konkursu, dok će u muzičkom delu nastupiti violinistkinje Kristina Lakić i Nevena Tašin.

Izvor: Tanjug
Foto: Video Screenshoot