Početna Gradske teme U okviru Evropskog prvenstva u mačevanju otvorena izložba slika humanitarnog karaktera

U okviru Evropskog prvenstva u mačevanju otvorena izložba slika humanitarnog karaktera

0

OTVORENA PRODAJNA IZLOŽBA HUMANITARNOG KARAKTERA  Novi Sad - Opera_2016-03-07_00-32-01

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovali su otvaranju prodajne izložbe radova osam akademskih slikara koji su učestvovali na likovnoj koloniji u okviru Evropskog prvenstva u mačevanju za kadete i juniore koje se održava u Novom Sadu.

Budući da je Grad Novi Sad kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, organizatori su pored sportsko – takmičarskih aktivnosti uključili i umetničke, pa je tako od 1. do 5. marta organizovana likovna kolonija osam akademskih slikara.

OTVORENA PRODAJNA IZLOŽBA HUMANITARNOG KARAKTERA  Novi Sad - Opera_2016-03-07_00-32-50

Posle devet godina, Novi Sad je ponovo domaćin takmičarima u ovom drevnom borilačkom sportu, koji je ovog puta okupio rekordan broj takmičara. Ipak, jedan drugi povod je zašto smo se mi danas ovde okupili, a on ima četvorostruki aspekt, kulturni, sportski, humanitarni i socijalni. Kao propratna manifestacija Evropskog prvenstva, priređena je i petodnevna likovna kolonija, na kojoj je učestvovalo osam akadamskih slikara, slikajući sportske motive tokom prvih pet dana takmičenja. Pomenuo sam i humanitarni aspekt ove izložbe, a on se svodi na slobodnu prodaju ovih prelepih slika, čiji će ceo prihod od prodaje biti doniran Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama. Dokazali smo da smo velesila u organizaciji sportskih nadmetanja, a taj gest govori o širokom sportskom i umetničkom srcu svih onih koji su uložili deo sebe u ovoj prelepoj priči – rekao je Aleksandar Petrović.

Do 9. marta kada se i završava Šampionat, u istočnom holu SPC “Vojvodina” biće upriličena prodajna izložba radova od koje će, u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada, sva prikupljena sredstva biti donirana Udruženju za mentalno nedovoljno razvijene osobe iz Novog Sada.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad