Početna Danas u gradu Guitar Art NS Fest počinje danas u Sinagogi

Guitar Art NS Fest počinje danas u Sinagogi

0

guitar-art-jpg_660x330

Jedan od pet najvećih međunarodnih festivala klasične gitare u svetu – “Guitar Art” odvijaće se od 8. do 13. marta u Beogradu, a tri potpuno muzički i žanrovski različita koncerta održaće se u novosadskoj Sinagogi od 7. do 9. marta.

Zahvaljujući saradnji “Guitar Arta” i Muzičke omladine Novog Sada, publika će biti u prilici da čuje vrhunska izvođenja argentinske muzike, egzotične melodije Indije i španskog flamenka.

Večeras će nastupiti Bandini & Chiacchiaretta duo iz Italije, u utorak 8. marta koncert će održati Vishwa Mohan Bhatt duo iz Indije, a u sredu 9. marta Alfonso & Miguel Linares sextet iz Španije. Programi počinju u 20 časova.

Duo Bandini – Kjakjareta osnovan je 2002. godine sa jasnim ciljem da argentinsku muziku vrati na scenu uz pomoć šarma i magije njenih najpoznatijih instrumenata – gitare i bandoneona. Učestvovao je na značajnim festivalima u više od 40 zemalja sveta, kao što su Meksiko, Argentina, Kina, SAD, Švajcarska, Rusija i mnoge druge. Dobitnik je nagrade na 15. takmičenju “Benjamino Jopolo” u Italiji 2004. godine, za izuzetna umetnička dostignuća.

Bandini i Kjakjareta sarađivali su s istaknutim umetnicima, između ostalog tu su i Fernando Suarez Paz i Danilo Rosi.

Ulaznice za koncerte 7. i 9. marta staju 1000 dinara, a za koncert 8. marta 600 dinara.

Karte se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada, od 8 do 14 časova, ili dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo