Početna Gradske teme U subotu počinje “Tour de Naselje 2017.”

U subotu počinje “Tour de Naselje 2017.”

0

Treći po redu serijal biciklističkih vožnji „Tour de Naselje 2017.“ kreće u svoju dvomesečnu vožnju ove subote, 29. jula u 17 časova na Novom naselju.

Nakon projekata „Eko Tour de Naselje“ i „Street Tour de Naselje“ koji su se održali u prethodne dve godine, udruženje Novo kulturno naselje je ove godine odlučilo da se posebno posveti temi „Bezbednost u saobraćaju“, pored sveprisutnih tema upoznavanja Novog naselja i promovisanja biciklizma kao alternativnog i zdravijeg stila života kroz zanimljive vožnje i radionice na i sa biciklom.

Učesnici će na radionicama moći da nauče stvari poput prve pomoći kod pada sa bicikla, popravke i pravilnog održavanja bicikla, kako uz dobru ideju bicikl pretvoriti u unikat i još mnogo toga.

Biciklističke ture Novim naseljem su prethodnih godina prikupile mnogobrojne simpatije sugrađana i pokazale se kao sjajno porodično druženje i kvalitetan način za provođenje slobodnog vremena.

„Tour de Naselje 2017.” će trajati osam nedelja, vožnje će se održavati svake subote od 17 časova, a najredovnije vozače očekuju i specijalne nagrade i brojna iznenađenja.

Prva vožnja pod nazivom „Ulicama Novog naselja” kreće u subotu, 29. jula sa parkinga u ulici Braće Dronjak, ispred vrtića „Vendi“.

Izvor: Dnevnik