Početna Gradske teme Ulica Save Kovačevića dobija novi parking od 85 miliona dinara: Obimni radovi...

Ulica Save Kovačevića dobija novi parking od 85 miliona dinara: Obimni radovi u narednih šest meseci

0

JKP “Parking servis” platiće više od 85 miliona dinara sa PDV-om rekonstrukciju parkinga u Ulici Save Kovačevića koja će trajati šest meseci.

Radovi bi trebalo da počnu narednih dana, a ugovor sa izvođačem je sklopljen pre nekoliko dana, nakon ponovljenog tendera.

Prema konkursnoj dokumentaciji, u Ulici Save Kovačevića će parking biti rekonstruisan u dve faze.

U prvoj fazi će se raditi istočna strana Ulice Save Kovačevića, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića, gde će biti izgrađeni parkiralište i trotoar od behaton ploča.

U drugoj fazi će se raditi zapadna strana i obe strane ulice od Berislava Berića do Bulevara kralja Petra I. Planirano je da se postojeći parkinzi, servisna saobraćajnica i trotoari ruše i sagrade novi. Parking će biti napravljen od raster ploča vrste “meba”, servisna saobraćajnica od asfalta, a trotoar od behaton ploča.

U obe faze predviđeno je rušenje postojećih ivičnjaka uz kolovoz i zamena novim, postavljanje držača za bicikle i zadržavanje postojećeg drveća, s tim što će oko stabala biti formirane baštice.

Posao će uraditi firme “Bobar Beška”, “Energy pro” i “JKP Put”, koje su bile jedini ponuđač na ponovljenoj javnoj nabavci. Prvi tender nije uspeo zbog neispravnih ponuda. Na prvom tenderu pored ove tri firme bio je još jedan ponuđač, ali se on u drugom krugu nije javio. Inače, pobednik tendera je sada dao ponudu koja je za preko 200.000 dinara veća nego prvi put.

Izvor: 021.rs
Foto: pixabay