Početna Gradske teme Umetnost pobedila kišu na proslavi Srpske nove godine u Novom Sadu

Umetnost pobedila kišu na proslavi Srpske nove godine u Novom Sadu

simfonijski orkerstar Novi Sad 2021

Potpuno novi, festivalski koncept proslave novogodišnjih praznika Dve.Nove krunisan je sinoć na Trgu slobode fatastičnim muzičkim nastupima simfonijskog orkestra Novi Sad 2021, duvačkog orkestra Bobana Markovića i DJ Fanatika.

Sergej Trifunovic

Uprkos ledenoj kiši i nepovoljnim vremenskim prilikama, Novosađani su se već oko 21 čas okupili na centralnom gradskom trgu i ne skrivajući oduševljenje simfonijskim orkestrom uživali u sjajnoj izvedbi više od 60 simfoničara. Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića i uz specijalnog gosta Sergeja Trifunovića i vokalnih solistkinja Jelene Končar i Milene Popović Srdić, ovaj orkestar predstavio je savršen spoj klasičnih instrumenata i filmske, moderne muzike. U jednoj od najlepših zdanja u Novom Sadu, u Gradskoj kući čiji ambijent odiše umetnošću, koncert je otpočeo numerom iz filma “Otpisani”. Uz muziku iz domaćih filmova simfonijski orkestar Novi Sad 2021 premijerno je u simfonijskom aranžmanu izveo i najpoznatije strane evergreen i disco hitove, te su se Trgom slobode orili hitovi poput muzike iz “Balkan ekspresa”, “Grlom u jagode”, “Nacionalne klase”, “Maratonci trče počasni krug”, “Tito i ja” i mnogi drugi. Koncert je prenošen na video-bimovima na Trgu uz najsavremeniju produkciju. Uz savršenu rasvetu koja je oduzimala dah, posetioci su pratili koncert imajući utisak da se simfoničari nalaze upravo ispred njih, na bini. Kako bi program bio još atraktivniji, tim Novi Sad 2021 uspeo je da poveže muziku simfonijskog orkestra i elektronsku muziku. DJ Fanatik i pravi hitovi koje je odabrao, odlično su se nadovezali na muziku simfoničara. Na kraju večeri, pred ponoć, nastupio je svetski poznat majstor trube, Boban Marković sa svojim duvačkim orkestrom. Dinamičan i nastup za pamćenje priredilo je više od 10 muzičara, čijem ritmu publika nije mogla da odoli te je igrajući dočekala Srpsku novu godinu, a tačno u ponoć na nebu je zasijao spektakularan vatromet.

duvacki orkestar

Koncept festivalske nove godine “Dve.Nove” okupio je preko 42.000 ljudi tokom četiri praznična dana na centralnim novosadskim lokacijama i predstavio sjajne simfoničare, svetske, regionalne i lokalne muzičke zvezde, kao i poseban program samo za najmlađe.

Srpska nova godina na Trgu

Autor: Nshronika