Početna Gradske teme Uprava Promenade tvrdi da imaju sve potrebne dozvole

Uprava Promenade tvrdi da imaju sve potrebne dozvole

0


Tržni centar Promenada počeo je juče da radi bez upotrebne dozvole, ali sa privremenim dozvolama i nerešenim pitanjem podzemnih voda.

Jučerašnje otvaranje u 13 časova proteklo je uz gužve, ali su ipak izostale scene koje su viđene ranije prilikom otvaranja nekih drugih prodavnica u Novom Sadu.

U više desetina lokala posetioce su uglavnom dočekali popusti od 20 do 30 odsto ili simbolični pokloni.

Menadžer Promenade Boris Stevović je prilikom otvaranja naveo da sa gradskim vlastima rade na rešavanju problema podzemnih voda, ali nije precizirao kakvo će rešenje biti, već je samo naveo da će to odrediti nadležne gradske institucije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mojnovisad.com (@mojnovisadcom) on

“Detalje oko podzemnih voda bih prepustio stručnjacima i jedino što mogu da kažem jeste da je objekat sagrađen u skladu sa građevinskom strukom i sa građevinskom dozvolom, kao i da je ovo otvaranje u skladu sa zakonom”, naveo je Stevović i dodao da imaju i neophodnu protivpožarnu dozvolu.

Uprava Promenade, odnosno kompanije NEPI koja je sagradila ovaj tržni centar, nije imala informacije zašto otvaranju nisu prisustvovali predstavnici iz političkog života i visoki gradski, pokrajinski i republički funkcioneri, iako su bili najavljeni. Ovaj nedolazak političara je bio primetan, s obzirom da su prisustvovali otvaranju i mnogo manjih objekata. Menadžer TC Promenada je dodao i da ne može da komentariše zašto neko nije došao.

Na pitanje zašto tržni centar nema zelene krovove i sportske terene kako je bilo prikazano na fotografijama projekta pre gradnje, Stevović je naveo da nije neuobičajeno da se projekat tokom gradnje koriguje i da su to nadomestili time što su ispred objekta napravili sportske terene i zelene površine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zarkobns on

Objekat koji, prema tvrdnji uprave, “ima 48.000 kvadrata za uživanje i kupovinu” u osnovi je završen, ali se građevinski radnici mogu videti svuda, pa i u mnogim neotvorenim radnjama. Nije bilo preciznog podatka o tome koliko je lokala od ukupno 160 još neotvoreno, ali je utisak posetilaca i novinara da je u pitanju otprilike trećina.

S druge strane, okolina tržnog centra će morati još danima da se sređuje. U garaži je bilo puno radnika koji su obavljali različite poslove, dok će najniži deo tog objekta još nekoliko dana biti potpuno zatvoren jer je prepun otpada i trenutno služi kao privremeno skladište.

Izvor: 021.rs
Foto: Instagram