Početna Gradske teme Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila 36 miliona dinara za Sremske Karlovce

Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila 36 miliona dinara za Sremske Karlovce

sremski-karlovci_660x330

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila je oko 36 miliona dinara za projekte za razvoj infrastrukture u Sremskim Karlovcima, što bi trebalo da doprinese rešenju više komunalnih problema u ovoj opštini.
Kako se navodi u saopštenju iz Uprave, ovim je omogućeno lokalnoj samoupravi da u najskorije vreme bude otvoren vrtić izgrađen u naselju Dudara, za čiju izgradnju je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine prethodno izdvojio oko milion dinara.
Da bi 342 mališana mogla da krenu u ovu predškolsku ustanovu, neophodno je najpre da bude asfaltirana pristupna saobraćajnica u ulici Novoj, što će koštati oko 13 miliona dinara. Osim toga, ovim projektom je predviđena i izgradnja parking prostora i biciklističke staze, kao i opremanje jednog dela asfaltiranog prostora za potrebe dečije ustanove.

Među komunalnim problemima u Sremskim Karlovcima je i neredovno snabdevanje vodom u ulici Andreja Volnog. Već dve decenije njeni stanovnici zbog nepovoljne konfiguracije terena imaju problem sa nedostatkom pijaće vode. U projekat izgradnje vodovoda i “buster” pumpe za deo pomenute ulice biće uloženo 8.5 miliona dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja je takođe dodelila blizu 14.5 miliona dinara za sanaciju saobraćajnice u Sremskoj ulici na koju se odronila velika količina zemlje u februaru ove godine.

Autor i foto: RTV