Početna Gradske teme Uređena zelena površina na okretnici u ulici Franje Kluza

Uređena zelena površina na okretnici u ulici Franje Kluza

0

???????????????????????????????

Među projektima koje finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine nalazi se i „Očuvanje i unapređenje zelenila manjih urbanih celina u Novom Sadu“. Radovi na jednoj od njih upravo su završeni. Radi se o okretnici u ulici Franje Kluza na Avijatičarskom naselju. Na toj površini neplodna zemlja zamenjena je humusom, posađena su 22 stabla lišćara, mešu kojima su ukrasne trešnje, crvenolisne šljive, piramidalni hrastovi, ruje, likvidambar, vrbe i crvenolisne leske. Posađen je i 381 komad visokog i niskog ukrasnog šiblja različitih vrsta. Formiran je 51 metar žive ograde, a podignut je i travnjak površine 416 m2. Oko sadnica posut je malč, što je praksa „Gradskog zelenila“ prilikom sadnje u poslednjih godinu i po dana.

REALIZOVAN PROJEKAT UREĐENjA ZELENILA U ULICI EPISKOPA VISARIONA

VISARIONOVA 1

Tokom današnjeg dana radnici „Gradskog zelenila“ završili su uređenje zelenila u ulici Episkopa Visariona. Posle uklanjanja trulih i prestarelih stabala javora, posađeno je 11 piramidalnih grabova, 29 lipa i 93 sadnice ukrasnog šiblja. Ostalo drveće je orezano, a po projektu je i rekonstruisan travnjak površine 600 m2.

PRIVEDENI KRAJU I RADOVI U VELEBITSKOJ ULICI

VELEBITSKA 1

Radovi na ozelenjavanju Velebitske ulice na Klisi danas su privedeni kraju. Posađena su 102 stabla lišćara (najviše Piramidalnog jasena – 56 komada, kuglastog bagrema – 29 i koprivića – 17) i 460 komada ukrasnog šiblja. U Velebitskoj ulici radnici „Gradskog zelenila“ rekonstruisali su i travnjak površine 1615 m2. Sve površine oko sadnica su malčirane. I ovaj projekat finansirala je Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Autor i foto: Nshronika.rs