Početna Kultura Izabrani najbolji: Svečano dodeljene nagrade SFW

Izabrani najbolji: Svečano dodeljene nagrade SFW

0

bata spasojevic u iscekivanju proglasenja

Nakon najboljeg izdanja Serbia Fashion Week-a ikada, sinoć su svečano dodeljene nagrade “Serbia Fashion Awards” u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Glamurozno veče proteklo je u dobrom raspoloženju prisutnih gostiju, dizajnera, manekena, novinara, ali i uz uzbuđenje koje se osećalo u vazduhu, dok se iščekivalo proglašenje pobednika…

bosko jakovljevic

Domaćini večeri za voditeljskim pultom bili su Maja Manojlović i Boško Jakovljević.

maja manojlovic

Priznanja su dodeljena od strane modnih stručnjaka poput Donalda Potarda, svetskog modnog gurua i dugogodišnjeg direktora kuće Jean Paul Gaultier, Svetlane Horvat, predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka i Marcellous L. Jonesa, vlasnika The Fashion Insider Tv.

Muzički deo programa pripao je mlađanom Nikoli Burovcu, kojem je u jednom momentu priskočila u “pomoć” Tanja Banjanin, koja je ove večeri došla kao podška Mladenu Baronu.

Marie-Ange i Svetlana Horvat

Nagrade su dodeljene u 11 različitih kategorija. Specijalnu nagradu za najveća dostignuća na polju mode, dobila je počasna gošća Serbia Fashion Week-a Marie-Ange Horlaville, legenda francuskog modnog novinarstva i autorka najgledanije modne emisije na državnoj televiziji Francuske kojoj je nagradu uručila Svetlana Horvat.

bata spasojevic (1)

Za najbolju nacionalnu mušku kolekciju izabrana je kolekcija dizajnera Bate Spasojevića, a nagradu za najbolju žensku kolekciju podelili su dizajneri Mladen Milivojević Baron i Marija Šabić, dok je nagradu za najbolju internacionalnu kolekciju dobila Sandrine Philippe iz Francuske.

sfw_awards_161115_608

Dizajnerka u usponu, Ivana Mišić dobila je čak dve nagrade, i to za najtalentovanijeg dizajnera u okviru takmičenja Fashion Talent Design Competition i mladog dizajnera koji najviše obećava. Za najtalentovanijeg evropskog modnog dizajnera nagradu je dobila Patricia Blind. U žestokoj konkurenciji za najboljeg ženskog i muškog modela titule su poneli Jelena Kostić i Nikola Jovanović.

najbolji maneken nikola jovanovic

Restoran “Piknik” i hotel “Dash” podelili su Spirit award kao najbolji saradnici Srpske nedelje mode.
Serbia Fashion Week već priprema svoje naredno izdanje, a dok traju pripreme, brojni srpski dizajneri obići će ceo svet prikazujući svoje kolekcije u Bakuu, Njujorku, Kijevu i drugim gradovima Evrope i sveta.

Autor: Ivana Knežević