Početna Gradske teme Uz oktobarski račun Informatike i uplatnica za pomoć najugroženijim porodicama sa decom

Uz oktobarski račun Informatike i uplatnica za pomoć najugroženijim porodicama sa decom

0

Građani Novog Sada moći će novčanim donacijama da pomognu nacionalnu kampanju solidarnosti „Za 1000 porodica sa ivice“ preko uplatnica UNICEF-a koje će im stići uz oktobarski račun za JKP „Informatika“. Na uplatnicama nema datuma, niti odštampanog iznosa, tako da će građani moći, u skladu sa svojim mogućnostima, da doniraju i podrže ovu humanitarnu akciju.

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da je pandemija dodatno otežala položaj osetljivih grupa, posebno onih koji žive u domaćinstvima sa najnižim prihodima.

– Zato je UNICEF u Srbiji pokrenuo nacionalnu kampanju solidarnosti kako bi obezbedio jednokratnu finansijsku pomoć za 1000 porodica koje žive u najvećem siromaštvu. Za dva meseca, trajanja kampanje prikupljeno je 14 miliona dinara, zahvaljujući donacijama 8.130 pojedinaca i 49 kompanija. Ovim sredstvima obezbeđena je podrška za oko 460 porodica sa decom – navodi se u saopštenju.

UNICEF poziva Novosađane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti i da kroz donacije učestvuju u stvaranju jednakih šansi za svako dete u našoj zemlji.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay