Početna Gradske teme Počeli jesenji tretmani protiv štetnih glodara

Počeli jesenji tretmani protiv štetnih glodara

0

U toku je jesenji krug sistematske akcije zaštite zdravlja građana od štetnih glodara koju organizuje „Ciklonizacija“ u okviru kampanje „Komšiluk bez glodara – zdrav komšiluk“.

Kako navode iz ovog preduzeća, ekipe su svakodnevno na terenu, a koliko će akcija trajati zavisi od meteoroloških uslova.

– Ove jeseni startovali smo od urbanog gradskog područja, od starog grada i Limana i akciju ćemo širiti prema prema drugim delovima grada, zatim obodima grada, a potom i prigradskim naseljima i selima. Najpre se radi deratizacija infrastrukturne mreže, koja obuhvata sve šahtove atmosferske i fekalne kanalizacije. Paralelno se sprovodi i deratizacije svih aktivnih i potencijalnih žarišta pacova i miševa u gradu i to po prijavi građana ili na osnovu monitoringa naših operativaca. Nakon toga krenućemo i sa obilaskom od vrata do vrata u delovima grada sa individualniom tipom stanovanja – objašnjava za „Dnevnik“ menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“ Dario Aćimović.

Kao i prethodnih sezona, preventivnim tretmanima biće, pored domaćinstava, obuhvaćeni i podrumi, tavani i druge zajedničke prostorije u zgradama, kao i zelene javne površine.

Sistematska deratizacija je za građane besplatna, a potrebno je da se stručnim operativcima omogući da, u zavisnosti od trenutne potrebe, postave preparat ili da ga preuzmu uz pridržavanje stručnih uputstava.

Građani koji nisu kod kuće u vreme kada operativci obilaze njihov deo grada mogu naknadno da se obrate „Ciklonizaciji“ na telefon 021/641-23-22 ili mailom na callcentar@ciklonizacija.net.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay